Gleid
Gleidshop

Gleid
Shop

Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

Máte chuť na sladké? Chcete upéct cukroví a bojíte se, že toho sníte více, než snese vaše svědomí?

 

Mám pro vás dobrou zprávu, není třeba se omezovat, chce to jen zvolit vhodné ingredience. Připravila jsem pro vás recept na kokosky. Je velice jednoduchý a řepný cukr je v něm nahrazem cukrem kokosovým.

 

Proč právě kokosový cukr?

Je velmi chutný, má nízký glykemický index (GI = 35). Proti medu, který má GI 90, je určitě  zdravější variantou. Získává se z nektaru květů kokosových palem. A hlavně není rafinovaný.

Ingredience:

Strouhaný kokos 100g

Kokosový cukr 50g

2 ks vaječných bílků

Špetka soli

Postup:

Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a přidáme špetku soli. Sníh přesuneme do hrnce a ten do vodní lázně. Za stálého míchání přisypáváme kokosový cukr. Z bílé hmoty se stane hutná tekutina, která má vzhled karamelu. Nakonec přisypeme kokos a důkladně promícháme. Pokud tuto směs jen ochutnáte, může se stát, že se do trouby dostane mnohem menší počet kokosek, než tento recept předpokládá. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou tvarujeme kopečky, případně je rukou upravíme. Pečeme na 150°C asi 20 minut.

I přestože je to recept ve jménu zdravé výživy, stále platí: VŠEHO S MÍROU!

DOBROU CHUŤ!

 

 

foto-redaktor

Mgr. Jana Korejtková

výživový poradce
Profil
Sdílejte na Facebooku
Diskuze

Pro přidávání kometářů do diskuzí se prosím přihlašte.

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se.

Podobné články
img-článek

Dýňová polévka Hokkaido

20.9.2016 Celý článek
img-článek

Cizrnové lívance

30.9.2017 Celý článek
img-článek

Špenátový salát s červenou řepou

17.11.2017 Celý článek
img-článek

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

20.5.2016 Celý článek