Mám pro vás dobrou zprávu, není třeba se omezovat, chce to jen zvolit vhodné ingredience. Připravila jsem pro vás recept na kokosky. Je velice jednoduchý a řepný cukr je v něm nahrazen cukrem kokosovým.
Proč právě kokosový cukr?
Je velmi chutný, má nízký glykemický index (GI = 35). Proti medu, který má GI 90, je určitě zdravější variantou. Získává se z nektaru květů kokosových palem. A hlavně není rafinovaný.
Ingredience:
Strouhaný kokos 100g
Kokosový cukr 50g
2 ks vaječných bílků
Špetka soli
Postup:
Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a přidáme špetku soli. Sníh přesuneme do hrnce a ten do vodní lázně. Za stálého míchání přisypáváme kokosový cukr. Z bílé hmoty se stane hutná tekutina, která má vzhled karamelu. Nakonec přisypeme kokos a důkladně promícháme. Pokud tuto směs jen ochutnáte, může se stát, že se do trouby dostane mnohem menší počet kokosek, než tento recept předpokládá. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou tvarujeme kopečky, případně je rukou upravíme. Pečeme na 150°C asi 20 minut.
I přesto, že je to recept ve jménu zdravé výživy, stále platí: VŠEHO S MÍROU!
DOBROU CHUŤ!