Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

Máte chuť na sladké? Chcete upéct cukroví a bojíte se, že toho sníte více, než snese vaše svědomí?

Obrázek: 734fa43ea69da56a0070a04c4c70e5233f17a7a8
Zdroj: pixabay.com

Mám pro vás dobrou zprávu, není třeba se omezovat, chce to jen zvolit vhodné ingredience. Připravila jsem pro vás recept na kokosky. Je velice jednoduchý a řepný cukr je v něm nahrazen cukrem kokosovým.

Proč právě kokosový cukr?

Je velmi chutný, má nízký glykemický index (GI = 35). Proti medu, který má GI 90, je určitě  zdravější variantou. Získává se z nektaru květů kokosových palem. A hlavně není rafinovaný.

Ingredience:

Strouhaný kokos 100g

Kokosový cukr 50g

2 ks vaječných bílků

Špetka soli

Postup:

Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a přidáme špetku soli. Sníh přesuneme do hrnce a ten do vodní lázně. Za stálého míchání přisypáváme kokosový cukr. Z bílé hmoty se stane hutná tekutina, která má vzhled karamelu. Nakonec přisypeme kokos a důkladně promícháme. Pokud tuto směs jen ochutnáte, může se stát, že se do trouby dostane mnohem menší počet kokosek, než tento recept předpokládá. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou tvarujeme kopečky, případně je rukou upravíme. Pečeme na 150°C asi 20 minut.

I přesto, že je to recept ve jménu zdravé výživy, stále platí: VŠEHO S MÍROU!

DOBROU CHUŤ!

Reklama

Podobné články

Obrázek: bd688db51f67404488d0628429d5e5c1a2903fbc
Obrázek: 3c9ddab6660f3c32c6555f02df5eef6f6060eb1a
Obrázek: 0dfad1d1b2cb12a81bba3b167a8396e36835c4aa
Obrázek: 288999da932d18b400e60f96b651c958832cdfcf
Obrázek: 9316802e189f21b3e44922837019a0673e7b42fd