Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.

Obrázek: 7d1bba8422c0797f4d7afb84a4bfdb2a3c773b44

Ingredience:

Korpus

3 hrnky nahrubo strouhané mrkve

- 2 hrnky mouky (žitná, ječná, špaldová)

- 1/4 hrnu olivového oleje

- 1 hrnek třtinového cukru

- 1 hrnek ořechů (nejlépe vlašské)

- 4 vejce

- jedlá soda případně kypřící prášek

- 2 lžičky skořice (může být i zázvor, kardamon, perníkové koření, citrónová kůra)

- špetka soli

Krém

- 1 tvaroh

- 1/2 hrnku změklého másla

- hrst třtinového cukru

- vanilka (může být i citrónová nebo pomerančová kůra)

Postup přípravy:

Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme přesypanou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu, nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 

Pečeme 40 - 50 minut na 180°C. Na krém smícháme všechny ingredience a vyšleháme, máslo musí být změklé kvůli hrudkám. Po vychladnutí korpus potřeme krémem. Můžeme přidat ovoce.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 3c1d87ad571802cf3702a4a874be7422737793ff
Obrázek: 24a7e7c8ad2c40a1baecdfb5c981cca91b71e99a
Obrázek: 997fc91c71590b46dbd7247737b986bf46246b1c
Obrázek: 309a5a9e6d595fac9acca1a09707034f5f48e821
Obrázek: fe2c5f6368163e77eb6cdea537044ed8c4925972