Gleid
Gleidshop

Gleid
Shop

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.

 

Ingredience:

 

Korpus

3 hrnky nahrubo strouhané mrkve

- 2 hrnky mouky (žitná, ječná, špaldová)

- 1/4 hrnu olivového oleje

- 1 hrnek třtinového cukru

- 1 hrnek ořechů (nejlépe vlašské)

- 4 vejce

- jedlá soda případně kypřící prášek

- 2 lžičky skořice (může být i zázvor, kardamon, perníkové koření, citrónová kůra)

- špetka soli

 

Krém

- 1 tvaroh

- 1/2 hrnku změklého másla

- hrst třtinového cukru

- vanilka (může být i citrónová nebo pomerančová kůra)

 

Postup přípravy:

Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme přesypanou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu, nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 

Pečeme 40 - 50 minut na 180°C. Na krém smícháme všechny ingredience a vyšleháme, máslo musí být změklé kvůli hrudkám. Po vychladnutí korpus potřeme krémem. Můžeme přidat ovoce.

 

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka
Profil
Sdílejte na Facebooku
Diskuze

Pro přidávání kometářů do diskuzí se prosím přihlašte.

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se.

Podobné články
img-článek

Mrkev za rohlík

19.9.2017 Celý článek
img-článek

Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

24.6.2016 Celý článek
img-článek

Špaldovo-jogurtové lívance s máslem Ghí

3.6.2016 Celý článek
img-článek

Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

14.12.2016 Celý článek