Gleid
Gleidshop
Gleid

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.

 

Ingredience:

 

Korpus

3 hrnky nahrubo strouhané mrkve

- 2 hrnky mouky (žitná, ječná, špaldová)

- 1/4 hrnu olivového oleje

- 1 hrnek třtinového cukru

- 1 hrnek ořechů (nejlépe vlašské)

- 4 vejce

- jedlá soda případně kypřící prášek

- 2 lžičky skořice (může být i zázvor, kardamon, perníkové koření, citrónová kůra)

- špetka soli

 

Krém

- 1 tvaroh

- 1/2 hrnku změklého másla

- hrst třtinového cukru

- vanilka (může být i citrónová nebo pomerančová kůra)

 

Postup přípravy:

Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme přesypanou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu, nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. 

Pečeme 40 - 50 minut na 180°C. Na krém smícháme všechny ingredience a vyšleháme, máslo musí být změklé kvůli hrudkám. Po vychladnutí korpus potřeme krémem. Můžeme přidat ovoce.

 

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
img-článek

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

5.5.2016 Celý článek
img-článek

Pomazánka z muškátové dýně a pivní bochánky

21.10.2017 Celý článek
img-článek

Pestrobarevné pokušení z Francie

24.2.2018 Celý článek
img-článek

Červencové recepty podle Ayurvedy

12.7.2017 Celý článek