Pro dva velmi hladové vegany (i masožravce) stačí:
větší balení baby špenátu
velká hrst černých oliv
chilli paprička
polovina červené cibule
šťáva z citronu
polovina okurky
mandarinka
cca 200 g kešu
olivový olej na přelití
středně velká řepa → vařte asi 10-15 minut
Na zálivku / marinádu:
lžíce melasy → není nutná, ale dá řepě nový rozměr
shoyu omáčka či jiná oblíbená sojovka
Špenát natrhejte nebo ponechte tak, mladé listy jsou lahodné ve všech jejich podobách. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, krom cibulky, ta je skvělá na půlměsíčky. Mandarinku oloupejte, ale nerozdělujte na jednotlivé měsíčky, prostě ji nakrájejte.
Na pánvi, mezitím co se vaří řepa, opražte kešu ořechy. Jakmile je řepa měkká, nakrájejte ji na nudličky a spojte se sojovou omáčkou a melasou. Pak tuto nádheru přidejte k salátu, směs osolte a promíchejte.
Chilli vás zahřeje, kešu ořechy dodají potřebný a zdravý tuk a salát celkově zasytí coby plnohodnotná večeře. Pečivo není třeba.
Dobrou chuť vám přeji.