Gleid
Gleidshop
Pondělní radost

Potřebujete omezit tučné a zhubnout? Klidně si dejte tento salám... nepřiberete po něm totiž ani deko

Ne, nevrátila jsem se k masu a tohle není adorace Paprikáše. Tohle je super zdravý salám, který je naprosto perfektní do salátu, na poctivý chléb i jednohubky či obložené mísy.

Lucie Sedláčková

 

 „Co to je toto? Salám?"

„Počkej a co to teda je..."

„Sakra, vždyť to chutná jak salám! Vlastně mnohem líp..."

Reakce ze společné snídaně s přáteli mluví za vše. Takže si nachystejte mixér, potravinovou fólii a asi 20minut vašeho drahocenného času.

 

Na 2 štangle budete potřebovat:

  • slunečnicová semínka → 250g
  • sušená rajčata v oleji → nakrájejte na menší kousky
  • uzenou papriku → tady si míru stanovte sami, já přidala pořádnou lžíci, na někoho to může být moc či málo. Uzenou papriku pořídíte v jakémkoli kořenářském obchodě.
  • himálajskou sůl dle potřeby

 

Tip: Pokud nemáte dostatek semínek, jak se mi to občas stalo, uvařte hrneček pohanky, kterou přidáte k procesu mixování. Výsledné štangle nebudou sice tak kompaktní při krájení, ale jejich chuť to naprosto nezmění.

A teď přijde na řadu mixér. Vhoďte do něj vše a podle potřeby přilévejte zbylý olej ze sušených rajčat. Výslednou směs vytvarujte do tvaru salámu a zabalte do potravinářské fólie, v níž bude salám odpočívat v lednici nejlépe přes noc. 

A opět, nebojte se drobných inovací, tzn., přidejte chilli, bazalku či čerstvě mletý pepř. 

Lovečáku zdar! 

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
I v říjnu vám přinášíme několik výborných receptů od naší redaktorky Ivy Georgievové.
10.10.2017

Máte rádi ovocné knedlíky? To je taková milá vzpomínka na dětství. Ať už jsou to ty ze školní jídelny nebo od babičky, když jste u ní jako děti trávily prázdniny.

12.11.2018

Jakmile začnou být rána chladná a dny se krátí, dostávám obrovskou chuť na teplá a kořeněná jídla. Tahle polévka má všechno, co by taková podzimní polévka měla mít – je exotická, hřejivá, voňavá a lehce pálivá. Prostě dokonalá na zahřátí.

27.9.2018
Plánujete narozeninovou oslavu nebo posezení s přáteli u grilu a nevíte co připravit na stůl? Rychlý recept na lososové jednohubky je téměř bez práce a výsledek všechny ohromí!
27.5.2016