Gleid
Gleidshop
Sexy vlny difuzérem?

Potřebujete omezit tučné a zhubnout? Klidně si dejte tento salám... nepřiberete po něm totiž ani deko.

Ne, nevrátila jsem se k masu a tohle není adorace Paprikáše. Tohle je super zdravý salám, který je naprosto perfektní do salátu, na poctivý chléb i jednohubky či obložené mísy.
Lucie Sedláčková

 „Co to je toto? Salám?"

„Počkej a co to teda je..."

„Sakra, vždyť to chutná jak salám! Vlastně mnohem líp..."

Reakce ze společné snídaně s přáteli mluví za vše. Takže si nachystejte mixér, potravinovou fólii a asi 20minut vašeho drahocenného času.

 

Na 2 štangle budete potřebovat:

  • slunečnicová semínka → 250g
  • sušená rajčata v oleji → nakrájejte na menší kousky
  • uzenou papriku → tady si míru stanovte sami, já přidala pořádnou lžíci, na někoho to může být moc či málo. Uzenou papriku pořídíte v jakémkoli kořenářském obchodě.
  • himálajskou sůl dle potřeby

 

Tip: Pokud nemáte dostatek semínek, jak se mi to občas stalo, uvařte hrneček pohanky, kterou přidáte k procesu mixování. Výsledné štangle nebudou sice tak kompaktní při krájení, ale jejich chuť to naprosto nezmění.

A teď přijde na řadu mixér. Vhoďte do něj vše a podle potřeby přilévejte zbylý olej ze sušených rajčat. Výslednou směs vytvarujte do tvaru salámu a zabalte do potravinářské fólie, v níž bude salám odpočívat v lednici nejlépe přes noc. 

A opět, nebojte se drobných inovací, tzn., přidejte chilli, bazalku či čerstvě mletý pepř. 

Lovečáku zdar! 

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
Zdravím vás z kouzelné Anglie, kde se nám letos urodilo opravdu hodně jablek a dýní nevídaných rozměrů. A tak ...
22.11.2017

Sushi nemusí znamenat jen syrovou rybu. Vyniká právě tím, jak je variabilní – do rýže můžete zabalit v pods...

11.8.2018
Na podzim běžný člověk automaticky sáhne po aktuálně dostupných surovinách, jako jsou dýně, zázvor, mrkev a dá...
14.10.2017

Jak na přípravu italského krémového risotta s dýní jako s hlavní surovinou? Výsledek pokrmu bude delikatesn...

12.10.2018