„Co to je toto? Salám?"
„Počkej a co to teda je..."
„Sakra, vždyť to chutná jak salám! Vlastně mnohem líp..."
Reakce ze společné snídaně s přáteli mluví za vše. Takže si nachystejte mixér, potravinovou fólii a asi 20minut vašeho drahocenného času.
Na 2 štangle budete potřebovat:
- slunečnicová semínka → 250g
- sušená rajčata v oleji → nakrájejte na menší kousky
- uzenou papriku → tady si míru stanovte sami, já přidala pořádnou lžíci, na někoho to může být moc či málo. Uzenou papriku pořídíte v jakémkoli kořenářském obchodě.
- himálajskou sůl dle potřeby
Tip: Pokud nemáte dostatek semínek, jak se mi to občas stalo, uvařte hrneček pohanky, kterou přidáte k procesu mixování. Výsledné štangle nebudou sice tak kompaktní při krájení, ale jejich chuť to naprosto nezmění.
A teď přijde na řadu mixér. Vhoďte do něj vše a podle potřeby přilévejte zbylý olej ze sušených rajčat. Výslednou směs vytvarujte do tvaru salámu a zabalte do potravinářské fólie, v níž bude salám odpočívat v lednici nejlépe přes noc.
A opět, nebojte se drobných inovací, tzn., přidejte chilli, bazalku či čerstvě mletý pepř.
Lovečáku zdar!