Gleid
Gleidshop
Gleid

Špenátový salát s červenou řepou

Baby špenát, červená řepa, čerstvé chilli, pražené kešu ořechy a černé olivy. Je třeba více dodávat?

Lucie Sedláčková

Pro dva velmi hladové vegany (i masožravce) stačí:

větší balení baby špenátu

velká hrst černých oliv

chilli paprička

polovina červené cibule

šťáva z citronu

polovina okurky

mandarinka

cca 200 g kešu

olivový olej na přelití

středně velká řepa → vařte asi 10-15 minut

 

Na zálivku / marinádu:

lžíce melasy → není nutná, ale dá řepě nový rozměr

shoyu omáčka či jiná oblíbená sojovka 

 

Špenát natrhejte nebo ponechte tak, mladé listy jsou lahodné ve všech jejich podobách. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, krom cibulky, ta je skvělá na půlměsíčky. Mandarinku oloupejte, ale nerozdělujte na jednotlivé měsíčky, prostě ji nakrájejte.

Na pánvi, mezitím co se vaří řepa, opražte kešu ořechy. Jakmile je řepa měkká, nakrájejte ji na nudličky a spojte se sojovou omáčkou a melasou. Pak tuto nádheru přidejte k salátu, směs osolte a promíchejte.

Chilli vás zahřeje, kešu ořechy dodají potřebný a zdravý tuk a salát celkově zasytí coby plnohodnotná večeře. Pečivo není třeba.

Dobrou chuť vám přeji.

 

foto-redaktor

Lucie Sedláčková

veganka s láskou k jídlu
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
img-článek

Osvěžující chia pudink do horkých dnů

25.5.2018 Celý článek
img-článek

Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

24.6.2016 Celý článek
img-článek

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

20.5.2016 Celý článek
img-článek

Srpnové recepty podle Ayurvedy

5.8.2017 Celý článek