Gleid
Gleidshop
Gleid

Netradiční jahodová marmeláda bez pektinu!

Přeji krásný prázdninový den, holky mají vytoužené volno, nikam nespěcháme a tak si užíváme ranní snídani, třeba s jahodovou marmeládou, kterou jsem letos zkusila udělat bez pektinu a s chia semínky, nebo s mátou. Je výborná a dětem moc chutná, což je pro mě největší pochvala.

pixabay.com

 

Jahodová marmeláda s chia semínky a mátou

1kg jahod

800kg krystalového cukru

citronová šťáva

chia semínka

lístky máty

 

Jahody omyji, dám je do mísy a zasypu polovinou cukru. Udělám to večer a do rána je dám odpočívat do chladu.

 

Druhý den je tyčovým mixerem rozmixuji tak, aby ve směsi zůstaly kousky jahod. Směs scedím přes síto do kastrolu. Zbytky jahod z cedníku zatím odložím. Lístky máty dám do gázy, kterou přidám do kastrolu se šťávou a vařím na středním plameni. Asi po 5 minutách přidám zbytek cukru a chia semínka. Až se cukr rozpustí, je čas přidat zbytek jahod ze sítka a asi 5 minut vařit. Chvíli před ukončením přidám šťávu z citronu, tu přidám podle chuti.

Vyndám gázu s mátou a už jen naplním do připravených sklenic. Po uzavření víčka sklenice otočím a nechám vychladit.

 

Jak děláte marmeládu vy?

 

 

 

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
img-článek

Kniha, která stojí za to? Záchrana českých uprchlíků 1938 – 39 Williama R. Chadwicka

25.7.2017 Celý článek
img-článek

Není pes jako pes

6.5.2017 Celý článek
img-článek

Chcete partnera na celý život? Tak zahoďte všechny voňavky a jděte s holou kůží na trh!

19.10.2017 Celý článek
img-článek

Farmakologické ukončení těhotenství

16.6.2017 Celý článek