Netradiční jahodová marmeláda bez pektinu!

Přeji krásný prázdninový den, holky mají vytoužené volno, nikam nespěcháme a tak si užíváme ranní snídani, třeba s jahodovou marmeládou, kterou jsem letos zkusila udělat bez pektinu a s chia semínky, nebo s mátou. Je výborná a dětem moc chutná, což je pro mě největší pochvala.

Obrázek: 114a7a60ca470b74619a5c314324014263c9ca18
Zdroj: pixabay.com

Jahodová marmeláda s chia semínky a mátou

1kg jahod

800kg krystalového cukru

citronová šťáva

chia semínka

lístky máty

Jahody omyji, dám je do mísy a zasypu polovinou cukru. Udělám to večer a do rána je dám odpočívat do chladu.

Druhý den je tyčovým mixerem rozmixuji tak, aby ve směsi zůstaly kousky jahod. Směs scedím přes síto do kastrolu. Zbytky jahod z cedníku zatím odložím. Lístky máty dám do gázy, kterou přidám do kastrolu se šťávou a vařím na středním plameni. Asi po 5 minutách přidám zbytek cukru a chia semínka. Až se cukr rozpustí, je čas přidat zbytek jahod ze sítka a asi 5 minut vařit. Chvíli před ukončením přidám šťávu z citronu, tu přidám podle chuti.

Vyndám gázu s mátou a už jen naplním do připravených sklenic. Po uzavření víčka sklenice otočím a nechám vychladit.

Jak děláte marmeládu vy?

Reklama

Podobné články

Obrázek: 21323bc2ae8f63c48019b2010e110ca8467f9a5f
Obrázek: 7d78739526c1353f3ca9c99b5183755ddfeafc9c
Obrázek: 10f9d71d86682e44f606f0c2b0bd04c999c56b26
Obrázek: f80a18e9b7ba8ebdbc52e3ed85b5aed61f1031df
Obrázek: edef78517a4c15d0d17bdce4c3cd57fc6ee3f0b3