Diagnóza LEDOVÁ KRÁLOVNA LOŽNIC nemusí být vždy trvalá

Často se dějí věci mimo naše přání, touhy a chtění. Pokud se netýkají jen nás samotných, ale zasahují do nejintimnějších chvilek vztahu s člověkem, na kterém nám velmi záleží, je třeba vyhledat pomoc.

Obrázek: 9dd639d58baca9331a739f23f22734152f18c53d
Zdroj: pixabay.com

„Jsem frigidní!“ Tato krátká věta opravdu není v žádném případě nejlepším přínosem do žádného vztahu, který aspiruje na titul dlouhodobý. A rozhodně ji nevyslovuje (až na výjimky) muž. Chlad místo vzrušivosti se ale netýká jen sexuální aktivity. Souvisí i se sníženou citlivostí pohlavních orgánů či neschopností dosáhnout orgasmu. Končí nejenom totálním nezájmem o pohlavní styk, ale i o intimní konání vůbec.

Frigidita je projevem strádání

Statistické údaje tvrdí, že s frigiditou se potká až pětina všech žen. V minulosti se dost často pohlíželo stejně na chladnost žen a impotenci mužů. Rovnítko mezi oběma poruchami, díky podrobnému zkoumání odborníků, ale už dávno neplatí. Jedním z důkazů jsou vzácně žijící pánové, kteří poznají frigiditu na vlastní kůži. Ti si mohou být ve většině případů jisti, že na jejím pozadí se skrývá porucha v tvorbě pohlavních hormonů. Situace u žen je ale mnohem komplikovanější. Vrozenou, celoživotní frigiditou je postiženo malé procento dívek a žen. U většiny z nich se projeví jako následek fyzického nebo psychického strádání v určité fázi jejich života.

Viníkem mohou být fyzické příčiny

Hormonální nerovnováha, nemoci (akutní a zejména chronické) spolu s vyčerpáním se mohou podílet na tom, že žena sex zcela vypustí na určitou dobu ze svého režimu dne. Dobrá zpráva je, že pokud začne řešit základní tělesný problém, má velkou šanci vrátit touhu po milostném styku do svého života. Není důležité, jakou cestou se ke svému uzdravení vydá. Neměla by hlavně rezignovat v okamžiku, kdy se léčba protahuje na měsíce či roky.

Druhá varianta je psychika žen

Situací, které mohou dívkám a ženám vzít veškerou vnitřní sexuální energii, je velké množství. Ty nejčastější souvisí s výchovou, zklamáním nebo špatnou (bolestivou) zkušeností. Strach bývá dokonalým spouštěčem odporu ke všemu, co souvisí se sexem, a dokáže doslova přeprogramovat přirozené pohodové sexuální nastavení ženského těla a mysli.


Konkrétní zpovědi žen hovoří o jejich zneužívání nebo dokonce znásilnění, o strachu z otěhotnění, o bolestivé zkušenosti při vzájemném kontaktu s partnerem, o varování a negativním popisu vztahu zamilovaných lidí při výchovném působení některého z rodičů, o potratu nebo těžkém porodu, anebo dokonce o obyčejné nevysvětlitelné obavě z nových věcí. Zabijákem vzrušení může být i dlouhodobý stereotyp, zejména ve vztahu s problematickým partnerem, a v některých případech i strach z nahoty, především u žen s komplexy méněcennosti.

Vydobyjte si chuť na sex s pomocí odborníků

Vyřešit problém vyhaslé náruživosti (ne vrozené) není ani záležitostí dnů, ani kouzelné pilulky. Nepochybně patří do rukou odborníků. Čím dříve na něm začne žena pracovat, tím větší je šance, že se může v jejím sexuálním životě něco změnit.


Ideální řešení celé situace vypadá na první pohled velice jednoduše. Žena po krátké době svého ochladnutí navštíví gynekologa a svěří se mu se svými obtížemi. Má jistotu, že díky jeho péči (případně péči praktického lékaře) se zjistí možné fyzické příčiny a ty se začnou řešit. Pokud se vyloučí, je nutné začít pracovat co nejdříve na své psychice. Nabídka pomoci psychologů, psychoterapeutů a sexuálních koučů plní stránky internetu, takže si stačí vybrat. Současně s celým procesem hledání příčiny je naprosto nezbytné komunikovat s partnerem, který může s odstraněním poruchy výrazně pomoci.


Realita ale bývá úplně jiná. Žena sice ví, že se děje něco špatného, ale poradí se tak akorát s kamarádkami nebo s přítelem Googlem. Partnerovi to neřekne ani náhodou a začne se kontaktu s ním vyhýbat nebo se naopak začne přemáhat a hrát „postelové divadlo“. V některých případech se vydává hledat svou ztracenou touhu mezi další muže, případně ženy. Ani jedna z variant nebývá pro vztah dobrá, což za pár týdnů pozná sama. Bohužel, čas, který zbytečně promarnila svými pokusy, si mohla ušetřit pro odborné řešení, které ve velkém procentu případů po určité době opravdu zafunguje.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 5937a3cb37abdd8ff908511d489ad574639b5be5
Obrázek: 2457ed1c334315ba90c5a33deb1b9b4d87549f78
Obrázek: 227e953dc3f190384219cbbcd548cc6cd5bf4c8f
Obrázek: 648e47832fafb55dcf1d3afe18330a2ca736446b
Obrázek: 8aa73d1c6e03943c5c789834e7d3c897f7085533