Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Přišel podzim, venku se brzy stmívá, je sychravo a nejlepším způsobem, jak se v tyto dny zahřát, je teplá polévka. K podzimu dýně neodmyslitelně patří a není divu, že v supermarketech v tuto dobu najdeme nejrůznější druhy tykví.

Obrázek: dýňová polévka s kokosovým mlékem
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Dýně můžete použít do slaných i sladkých jídel v teplé i studené kuchyni. Hodí se pro přípravu nejen polévek, ale přidávat se mohou do nejrůznějších omáček, zeleninových pyré, salátů, džemů, lívanců, koláčků, ale i buchet. Jejich využití je opravdu různorodé a je jen na vás, jak si tuto zdravou zeleninu připravíte.

Dnešní inspirace bude s dýní hokkaido a s kokosovým mlékem. Recept je jednoduchý, rychlý a zvládne ho i úplný začátečník. Tato dýňová polévka je krémová, voňavá a plná chuti. Navíc je to zdravá polévka, která obsahuje hodně vlákniny, vitamínů a minerálů. Kokosové mléko dodává polévce jemnost a exotický nádech, zatímco kari koření ji okoření a zahřeje.

 

Recept na dýňovou polévku s kokosovým mlékem

Potřebujeme:

  • 1 střední dýni hokkaido
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci kari koření
  • 400 ml vody
  • 300 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř

 

Postup:
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibulku a následně přidáme dýni, kterou lehce orestujeme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do změknutí cca 15 minut. Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kari koření, kokosové mléko a znovu krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme pepřem a solí. Podáváme s praženými semínky.

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 6fd441e5efc3a5b05f1ad943e61ca8d3efdb66c5
Obrázek: 1b8cc361d704ffd1111debdbd838f1386b472572
Obrázek: 2b43f1ad26afc46e0f158bc7e7bfd77f4bc78972
Obrázek: 0554990584ba994a7466a11d24dec96c3ef2b76c
Obrázek: ee8d6e0f5b6eea9a280ce8564fc443d0794d8338