Gleid
Gleidshop

Gleid
Shop

Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

 

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

 

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

 

 

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka
Profil
Sdílejte na Facebooku
Diskuze

Pro přidávání kometářů do diskuzí se prosím přihlašte.

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se.

Podobné články
img-článek

Mlsání povoleno! Seznamte se s kokosovým cukrem! Vánoční cukroví zdravěji

14.12.2016 Celý článek
img-článek

Knedlíčky z muškátové dýně a smažená jablka

22.11.2017 Celý článek
img-článek

Srpnové recepty podle Ayurvedy

5.8.2017 Celý článek
img-článek

4 top recepty s borůvkama! To musíte ochutnat!

14.8.2016 Celý článek