Dýňová polévka Hokkaido

Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.

Obrázek: 7e6906f0c30ce0869f333aa67d36cb3d60e978c5

Ingredience:

- 1 litr zeleninového vývaru

- obilná smetana

- 1 středně velká dýně Hokkaido

- 2 cibule

- 1 velká mrkev

- 1 petržel

- 1/4 celeru

- tymián

- bobkový list

- oregáno

- sůl

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: cc7eeb61b929712825f8707e285d7e90d100f80f
Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Obrázek: 42b72525d926e62bb6b76f5566c2100f0f94f4eb
Obrázek: e57765731b0c1149453d0ff0f6119b9897c3bda6
Obrázek: 23fd96c17f7ce02eed1b051d156b79bf6ea71ac3