Gleid
Gleidshop

Gleid
Shop

Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

 

Jahodový voňavý sirup

 

1kg jahod

900g krupicového cukru

10g kyseliny citronové

 

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

 

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Typ:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

 

 

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů
Profil
Sdílejte na Facebooku
Diskuze

Pro přidávání kometářů do diskuzí se prosím přihlašte.

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se.

Podobné články
img-článek

S lososovými jednohubkami budete na každé grilovačce za hvězdu!

27.5.2016 Celý článek
img-článek

Špaldovo-jogurtové lívance s máslem Ghí

3.6.2016 Celý článek
img-článek

Zářijové recepty pro podporu vitality a zdraví

7.9.2017 Celý článek
img-článek

Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

24.6.2016 Celý článek