Gleid
Gleidshop
Gleid

Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

 

Jahodový voňavý sirup

 

1kg jahod

900g krupicového cukru

10g kyseliny citronové

 

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

 

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Typ:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

 

 

foto-redaktor

Dita Zikmundová

blogerka, instruktorka zimních sporů
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
img-článek

4 top recepty s borůvkama! To musíte ochutnat!

14.8.2016 Celý článek
img-článek

Knedlíčky z muškátové dýně a smažená jablka

22.11.2017 Celý článek
img-článek

Osvěžující chia pudink do horkých dnů

25.5.2018 Celý článek
img-článek

Melounové menu aneb 4 chody z červeného melounu

27.6.2018 Celý článek