Ženské NIC – časovaná bomba všech vztahů

Je pozoruhodné, kolik síly má slovo nic, zejména když ho pronáší žena. Proč prostě neřekne, co se děje? Proč je tak tajemná? Proč něco říká, ale zároveň si myslí něco jiného?

Obrázek: 09d19a0e93ceda67e8543e405ffabbaf92a46e3f
Zdroj: pixabay.com

Kdyby se uskutečnilo bádání, které by zkoumalo, co muži opravdu nesnášejí na ženách, na předních místech by se objevilo slovíčko NIC. Nejde vlastně jen o jeho vyslovení. Stejně důležitý je tón hlasu, mimika tváře, pohled a pohyby těla, které ho doprovází.

Jste na vysněné dovolené. Jdete s partnerem po večeři na romantickou procházku městem. Vaše ruka je pevně schovaná v jeho dlani, vlahý vánek si pohrává s vlasy, úsměv stíhá úsměv, sem tam přiletí letmý polibek, nálada je až povznášející … a najednou střih! Vyprostíte ruku z té jeho, tělo se sevře, ve tváři se objeví mrtvý výraz a před dalším políbením prostě uhnete. Ve vzduchu visí takřka hmatatelné napětí. Váš druh zpozorní a zeptá se:

M: „Je ti něco, miláčku?"

Ž: „Nic."

M: „Opravdu nic?"

Ž: „Ne, nic!"

Partner, který netuší, že jste svým periferním viděním zaregistrovala jeho oční skener právě ho míjející krásky, se vás opět pokusí chytit za ruku. Vy ucuknete.

M: „Neříkej, že ti nic není, když vidím, že je! Stalo se něco?"

Ž: „Nic se nestalo! A neptej se tak blbě!"

Znáte to? A důvěrně? Vítejte v ženském světě, kde NIC ve většině případů znamená všechno možné a končí vším možným, co si můžete představit.

Můžeme dešifrovat pánské a dámské NIC?

Žena se svým šestým smyslem docela přesně zaznamenává každé hnutí v partnerově hlavě a pozná, že se něco děje, ještě předtím, než si to dotyčný sám uvědomí a pojmenuje. Ptá se, protože jí to zajímá, chce tomu přijít na kloub, vše řádně probrat a pomoct. Ani netuší, jak svým dorážením brnká na nervy svému muži a celou situaci kormidluje docela s úspěchem až k hádce.

Co znamená chlapská odpověď NIC?

1.     1) Situaci, kterou muž nepovažuje vůbec za důležitou a odmítá se s ní zaobírat.

2.     ´2) Něco se děje, ale váš partner nemá potřebu o tom mluvit.

První důvod je ten, že je to JEHO problém, který si chce vyřešit SÁM a NEPOTŘEBUJE vaše rozebírání a hodnocení a už vůbec ne nápady či návrhy, co dělat.

A ten druhý, že vás jenom NECHCE svými náladami a trablemi OTRAVOVAT nebo ZNEPOKOJOVAT. Má vás totiž doopravdy rád.

Muž v porovnání se ženou je vlastníkem určitého hendikepu, co se týká rychlého rozeznávání emocí u jiného člověka. Na druhou stranu to zase není žádný necita zejména, když jde o láskyplný vztah. A tak mu nedělá problém zaznamenat, že řeč či činnost, která právě probíhá, změnila emoční náboj. Že už to prostě není ono. Je to pro něj nečekaná komplikace, kterou nemá ani trochu rád. Zkušenost mu velí, aby se neptal, protože se stejně nic nedozví. Ale záleží mu na vás, a proto se odváží k nenáviděnému slovnímu harakiri s otázkou: „Co je ti?"

Co znamená ženská odpověď NIC?

1.      1) V naprosto výjimečných případech doopravdy nic. Jedná se spíš o špatné vyhodnocení situace ze strany vašeho protějšku. Anebo o jeho přílišnou starostlivost.

2.      2) Něco se děje a odpověď nic dává ženě čas rozhodnout se, co dál. Vyhodnotit celou situaci ze všech stránek a ujasnit si, zda se na to, co proběhlo, vykašlat a nekazit náladu nebo naopak rychle vymyslet, jak partnera správně potrestat.

3.      3) Určitě se něco děje a odpovědí nic startuje naprosto nezábavná a pro všechny chlapy nervy drásající hra – UHODNI CO! Oni mají velice rádi různé soutěže a zápasy, ale tahle je nebaví ani trochu! Protože ví, že vždycky prohrají.

Je s podivem, že i velmi inteligentní žena předpokládá u muže jakési zvláštní telepatické nadání, které mu umožní číst její myšlenky. Někdy dokonce celý rozhovor obohatí slabomyslnou otázkou: „A ty to nevíš?", což partnera uvrhne do chaosu, vzteku nebo obojího. Protože on nejenom že neví, ale ještě navíc vytuší, že z něho žena dělá pitomce, který vlastně za všechno může. A je po souznění!

Jak tomu všemu zabránit?

Tentokrát má celou situaci v rukou opravdu jenom žena. Muž nemá nějaké velké manévrovací pole a popravdě může použít pouze dvě strategie, kterými lze odvrátit daný stav od zbytečné hádky. Buď se pokusí pomocí hezkých slovíček a nezměrné trpělivosti rozbít nesmyslný blok v hlavě své partnerky nebo prostě odejde a nechá jí dost času na to, aby pochopila, že problém je na její straně. Pokud je žena chytrá, uzná, že tak se nechová rozumný partner a příště si určitě raději ukousne jazyk, než by slovo NIC vypustila z úst. A kdyby přece, má pořád tři možnosti, jak zachránit celou situaci. Přiznat, co ji roztrpčilo, zamluvit to nebo obrátit všechno v žert. Takže, dámy, je to jenom na vás!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 297e15d2757a95d134bfd727f7dd253d237db218
Obrázek: 195959b974cc1f69fbf54022733bae9bc9ca6b41
Obrázek: 0d398b39929fc31488b456fe7d2e9817c68d1de2
Obrázek: 29e8dfdb369014040a4f7a5e481029a7e17b5178
Obrázek: 9ed7e252e521ac5a5358bde34ec1ff59d8e72c8a