7 tipů, jak se vkusně oblékat i s pár kily navíc!

Je čas přijmout svou jedinečnost a naučit se využívat módních triků, které vám pomohou vyniknout a cítit se ve své vlastní kůži skvěle. Sebejistota a styl totiž nejsou jen o čísle na váze, ale o hlavně o vyzařování, ať už oblékáte standardní, nebo nadměrné velikosti. Jak na to? Osvojte si několik základních tipů!

Obrázek: 7-tipu-jak-se-vkusne-oblekat-s-par-kily-navic
Zdroj: Ozerova@shutterstock.com

Poslední dobou se mění pohled na nadměrné velikosti. Dlouhá desetiletí plná diet a snah vejít se do těch nejmenších modelů, pomalu ustupují do pozadí. Možná i vás napadá místo toho, že potřebujete 10 kg zhubnout, myšlenka na to, jak vypadat skvěle i s tím, co máte právě teď. Držte se těchto několika pravidel a nešlápnete vedle. 

 

1. Změňte svůj přístup k oblékání

Každé otevření skříně by mělo být povznášejícím, ne frustrujícím, zážitkem. Začněte tím, že darujete staré kousky, které stále skladujete s nadějí, že do nich jednou zhubnete. Stejně tak vyřaďte všechno, co se vám už nelíbí nebo nevkusné dárky. Pak začněte přidávat nové modely, které vám budou dělat radost a přinášet úsměv na tvář. 

 

2. Vrchní díly jsou klíčové

Při doplňování šatníku se v první řadě zaměřte na vrchní díly. Typy jako elegantní saka, dlouhé kardigany a svetry s prodlouženým střihem jsou nezbytné nejen pro nadměrné velikosti, ale pro všechny ženy. Jejich pevné tvary a lichotivé linie vám poskytnou jistotu i ve dnech, kdy se vám nedaří naladit se na pozitivní vnímání svého těla. Přidání druhé vrstvy oblečení vám snadno zlepší celý den!

 

3. Vytvořte iluzi delší a vyšší siluety

Kila navíc rozšiřují celou siluetu do stran. Vaše výška a délka končetin se ale s přibývající vahou nemění. Bez ohledu na konkrétní výšku proto můžete dosáhnout lichotivějšího vzhledu, pokud se zaměříte na módní prvky, které vytvoří iluzi vyšší a delší siluety. 

Můžete ji vytvořit několika způsoby: 

  • oblečením sladěným do jedné barvy od hlavy až k patě,
  • nošením džínů s vyšším pasem,
  • ukázáním kotníků v kratších kalhotách a zápěstí v tričkách s 3/4 rukávy,
  • a nošením vyšších bot, ať už s hrubou podrážkou, platformou nebo podpatkem. Vhodné je volit i modely s tvarem do špičky. 
Obrázek: jak-se-oblekat-s-par-kily-navic
Zdroj: iconogenic@shutterstock.com


4. Zvýrazněte pas

Povolejte do služby pásky, které jsou nepostradatelnými pomocníky pro definici celé siluety. Tuto službu ale splní pouze, pokud je budete nosit opravdu v pase, ne na bocích.

Pásek přidejte ke každým košilovým a zavinovacím šatům a kalhotám s vysokým pasem. Tyto modely se často už přímo s pásky prodávají, o to jednodušší pak tvarování postavy je. 

 

5. Přidejte si do skříně ty správné šaty

Není vám příjemné stahování partie pasu? Pak přidejte do své skříně další slušivé kousky, jako jsou šaty a dlouhé tuniky s áčkovým nebo s volným rovným střihem. Tyto styly elegantně překrývají střed těla a v případě dlouhých košil a tunik je můžete ležérně kombinovat třeba se svými oblíbenými džíny.

 

6. Vybírejte padnoucí velikosti

Při nákupech nesklouzávejte k odhadům a výběru oblečení jen ve velikosti, kterou si myslíte, že máte. Třeba vám bude vyhovovat spodek v nadměrných velikostech, ale u topu sáhnete po menších číslech...

Proto se dobře změřte, abyste znaly svůj přesný obvod prsou, pasu a boků v centimetrech. Tabulky velikostí bývají součástí většiny e-shopů nabízejících oblečení v nadměrných velikostech a mohou se u různých značek lišit. Místo toho, abyste si pak při on-line nakupování vybírali jen jednu velikost, spojte své centimetry s nabídkou prodejce a najděte kousky, které vám padnou nejlíp!

 

7. Spodní prádlo, které stojí za to

Občas se ženy zbavují modelujícího spodního prádla, protože si ho spojují s negativním pohledem na své tělo. Určitě by ale byla vyhodnotit situaci tak, že byste měly nosit jen braletky bez podpory a krajkové kalhotky. 

Podprsenky, které umí efektivně zdvihnout a podržet ňadra, a bezešvé spodní prádlo, které zajišťuje hladký efekt pod oblečením, jsou must-have kousky bez ohledu na velikost. Spodní prádlo tedy vybírejte pečlivě, a to nejen s ohledem na jeho vzhled, ale především na funkci, kterou má splňovat.

 

Pokud se inspirujete těmito základními tipy, bude pro vás vkusné oblékání, které následuje filozofii pozitivního vnímání vlastního těla, radostí!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 07ad358082db5466c137102f8b14e1d55e488052
Obrázek: 184a23bd9282402dcebb0eba5859389a486c9a01
Obrázek: b8c867f84cb252763d143965be83b94ab4baa55f
Obrázek: 8434cc372b2f82c707a624950183cacc05117686
Obrázek: 772edcd1fcd809811c57561fc8ca8e782f29773a