Už žádné nedokonalosti pleti! Tipy a triky pro krásný vzhled

Každý z nás se potýká s různými nedokonalostmi. Někoho trápí viditelné žilky, jiné zase rozšířené póry, rozsáhlé akné, černé tečky, kruhy pod očima, jizvičky nebo pigmentové skvrny. To vše se může odrazit i na našem sebevědomí, zvláště, když nás tyto problémy trápí dlouhodobě. Existují však způsoby, jak naše nedokonalosti můžeme jednoduše zakrýt a zároveň docílit krásné pleti bez efektu masky.

Obrázek: 6263edc66f4ea1d6fae388583f442b4a551b50fd


V dětských letech nás pleť většinou netrápí. S pubertou však přichází akné a s přibývajícím věkem i další neduhy. Naše pleť zkrátka nevypadá tak, jak bychom si přáli a my závidíme každé kamarádce i kamarádovi, kteří mají pleť čistou bez jakékoliv nerovnosti a nedokonalosti. Avšak i velmi problematická pleť může být krásná a na oko dokonalá, protože většina problémů se dá eliminovat a dokonce i úplně skrýt za pomoci správných produktů a užitečných tipů. Pojďte se s námi podívat, jak na to.
 

Pleť s akné

Správný podklad je základ krásné pleti a dokonalého make-upu. U pokožky, která se potýká s akné je dobré, zvolit lehký krém, nejlépe na gelové bázi bez oleje, který pleť zbytečně nezatíží, nezamastí a přesto vytvoří ochranný film mezi pokožkou a make-upem.

Jakmile aplikujete správný krém, dejte mu chvilku, aby se mohl vstřebat. Pak naneste podkladovou bázi od Alciny, která má schopnost pokožku zmatnit, vyhladit a zároveň ji poskytnou lehkou péči. Protože i problematická pleť s akné a se sklonem k maštění může být dehydratovaná a v důsledku produkovat ještě více mazu než obvykle.

Akné vám pomůže zakrýt korektor s dobrou krycí schopností a který koresponduje s tónem vaší pleti. Nezapomeňte, že když chcete zakrýt jakýkoliv problém, musíte použít odstín s nejbližší barevností vašeho tónu pokožky.

Make-up volte takový, který je určený pro vaši pleť. V tomto případě pro vás bude ideální Alcina Silky Matt Make-up se schopností optického vyhlazení, zjemnění rozšířených pórů a vyváženého krytí s možností vrstvení bez efektu masky. Naopak se vyhněte příliš hutným a těžkým make-upům, které by pleť zatěžovaly. Konečný vzhled je potřeba zafixovat, aby vydržel a zároveň vytvořil dokonalý matný finiš. V případě, že vaše pleť se nadměrně mastí, doporučujeme pudr do pokožky jemně vtlačit houbičkou či labuťenkou. Díky tomuto triku pleť vydrží déle matná, než kdybyste ji zapudrovali klasickým štětečkem.
 


Pigmentové skvrny a jizvičky

Opět je důležité pleť na následné produkty dobře připravit vhodným krémem. Pak použijte podkladovou bázi Alcina Wake-Up, která je vyhlazující a má lehké transparentní gelové složení.

Na nerovnoměrný tón pleti, jizvičky či skvrnky použijte korektor ve stejném odstínu, který odpovídá tónu vaší pleti. Díky tomu barevné odchylky krásně sjednotíte do stejného tónu. 

Následně naneste make-up Alcina Authentic Skin Foundation, který zajistí dokonalý vzhled s velmi přirozeným finišem a obsažené vitamíny z granátového jablka budou o pleť pečovat po celý den a zároveň pleť ochrání před předčasným stárnutím. Na závěr pleť už jen stačí lehce zafixovat pudrem.
 

Tmavé kruhy a žilky pod očima

Tmavé kruhy jsou vinou nejen našeho životního stylu a nedostatečného spánku, může za ně ale také genetika kterou zkrátka neovlivníme, ale můžeme ji skrýt.

Kruhy a žilky pod očima zamaskujete korektorem Alcina Authentic ve světlejším odstínu, který se snadno aplikuje díky flock aplikátoru a zároveň dodá přirozeně svěží a rozzářený vzhled.

Pak stačí nanesený korektor lehce vťupat do pokožky prsty a následně zafixovat transparentním lehkým pudrem, který zabrání tomu, aby se korektor nezačal slévat do jemných linek kolem očí.
 

Reklama

Podobné články

Tipy jak pečovat o suché vlasy
Obrázek: 0b7849a7919535db12d340ddefb877c4939c0fc9
Obrázek: 436f0372f816a561f64ffdc24ee0b5d5422bc902
Obrázek: 946269698a084f267c4e92a32ec8639fdbb1dd46
Obrázek: Zdravé brownies s oříškovým máslem