Proč se krásná a mladá pleť jak z alabastru mění na pomerančovou kůru?

Dnes bych vám ráda zodpověděla otázku, proč naše pleť stárne a jakým způsobem se dá pokožku podpořit tak, aby se na ní čas podepsal co nejméně.

Obrázek: 1ae73a3e6b9c562e049cdec0fc09f3fb2b9fc1fd
Zdroj: freepik.com


Začneme kapkou anatomie 

Kůže je největší lidský orgán a skládá se z několika částí. Každá má samozřejmě svoji nenahraditelnou funkci.

POKOŽKA (epidermis) zajišťuje hydrataci pleti. Na povrchu má tukový film, který pokožku chrání. Při stárnutí tuto schopnost pokožka ztrácí, hydratace pleti chybí a pokožka tak trpí.

ŠKÁRA (dermis) obsahuje kolagen a elastin, kterými udržuje pleť napnutou a bez vrásek. Při stárnutí kolagen a elastin ubývá a objevují se vrásky. ALE! Toto stárnutí začíná dříve, než si myslíme. Už po 25. roku věku začíná kolagenu ubývat.

PODKOŽÍ (hypodermis) obsahuje tukové buňky, které chrání proti nepříznivým teplotám. Při stárnutí se tukových buněk tvoří stále méně.
 

Jak oddálit stárnutí pleti?

Naštěstí máme spoustu kosmetických produktů, které dokážou neoblíbený proces stárnutí oddálit. Existují krémy, které dokážou aktivovat produkci kolagenu. Za sebe mohu doporučit řešení pro mladé ženy, které zatím vrásky nemají a chtějí jim předejít.

Doporučuji prozkoumat Pre - Aging krém od ALCINY, který mimo látky podporující tvorbu kolagenu obsahuje biotechnologickou pavučinu, která se na pleti rozprostře jako jemná síť a pomáhá účinným látkám snadněji proniknout do pokožky. Doporučila bych ho ženám od 25 let s mírně suchou, normální či mírně mastnou pletí.
 

Pokud jste vrásky nepodchytili v začátku, ani teď není pozdě s tím něco udělat!

Tady nechci mluvit o botoxu a jiných procedurách, ale o řadě It's never too late, která jak už z názvu vyplývá hlásí, že nikdy není pozdě na to, začít se sebou něco dělat. Produkty z této řady jsou nabité aktivními látkami, které:

  • povzbuzují unavené kožní buňky
  • aktivují přirozenou regeneraci pleti
  • vyhlazují vrásky
  • zlepšují pružnost pokožky


Dokonce se pyšní tím, že pravidelným působením vaše pleť omládne o 5,5 roku. Mohu potvrdit, že je to nesmírně oblíbená řada u mých zákaznic a rozdíl jako takový je opravdu viditelně znát!
 

Dbejte na sebe a překonejte lenost

Taky jste si jako malé holky říkaly, že o svou pleť budete pečovat a uděláte vše pro to, aby se žádná vráska neobjevila? Já ano. Čas je neúprosný a dříve nebo později si všimneme, že se celkově mění kvalita pleti (například nám nesedí pleťový krém, který máme oblíbený a roky ho používáme), pleť už není tak zářivá a svěží.

V tu chvíli je třeba zpozornět a začít se opravdu PRAVIDELNĚ starat o pokožku obličeje. Používat vhodný krém plný účinných látek i hydratace, zapojit séra a oční krémy. Pro? Protože lepší to nebude a horší to být nemusí, když na tom budete pečlivě pracovat.

Pokud se o svou pleť budeme dobře starat, budeme tělu a mysli dopřávat pravidelný odpočinek, oddálíme nechtěnou pomerančovou kůru!
 

Přeji vám krásný den s krásnou pletí.

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 7eb4eebf28ed5f29aca9e712355e4f800e96217c
Obrázek: 6f4a5cf6c929fb1a762c5bd3f32dd00f8a5ea465
Obrázek: 09d6c9a92001067f624392a9701a3b08569e66cb
Obrázek: Tipy na Vánoční dárky
Obrázek: 96eee9e5b8c5c6c5776b4fb27781a9145123db38