Jak řešit pigmentové skvrny v roce 2022? Novinka na trhu, která vás překvapí!

Nejvýznamnějším faktorem, který má vliv na vznik pigmentových skvrn, je sluneční záření. I přesto, že je slunce potřebné k životu a zdraví má zároveň nepříznivý vliv na naši pokožku. Sluneční záření v kombinaci s hormonálními vlivy podporuje tvorbu pigmentových skvrn nejen v těhotenství, po porodu, ale i při užívání hormonální antikoncepce.

Obrázek: V Bianco kosmetické ošetření proti pigmentovým skvrnám
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Co jsou pigmentové skvrny a jak je poznat?

Pigmentové skvrny jsou způsobeny nerovnoměrným rozložením pigmentu v kůži. Mohou postihovat různé části těla, nejčastěji jsou to obličej a ruce, ale představují spíše kosmetický než zdravotní problém. Skvrny se zvýrazní vlivem UV záření a stárnutí pleti. 

Přirozený pigment zvaný melanin, díky kterému získáváme různé zbarvení naší kůže, začne postupovat rychleji k povrchu pokožky a projeví se jako světle hnědé až po tmavě hnědé skvrny – říkáme tomu hyperpigmentace neboli zvýšená produkce melaninu. Skvrny mají nejrůznější tvary a velikosti od drobných pih po rozsáhlé tmavě zbarvené plochy. Pigmentové skvrny v obličeji označujeme jako melasma a skvrnám na rukou se říká - stařecké skvrny.
 

Co způsobuje pigmentové skvrny?

Zvýšená produkce melaninu může mít celou řadu příčin – souvisí se stárnutím a může být dána i geneticky. Důvodem je, že ženské pohlavní hormony přímo stimulují melanocyty, tedy buňky produkující melanin. Proto je hyperpigmentace spíše ženský problém, vzácně se projevuje u mužů. Častěji pak u žen s tmavší pokožkou. Pigmentové skvrny mohou vznikat také při některých onemocněních nebo nedostatkem vitamínů. V praxi se setkávám s tímto problémem často a to zejména po letních měsících. Také některé klientky opomenou UV ochranu v zimě na horách a skvrny se opět zvýrazní. Alespoň malé, ale přece nějaké skvrnky vidím tak u čtvrtiny mých klientek.

 

Obrázek: V Bianco ošetření proti pigmentovým skvrnám
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Jak účinně bojovat proti pigmentovým skvrnám

  • Chemický peeling
    Existuje několik způsobů, jak se nežádoucího zbarvení pokožky zbavit. Jednou kosmetickou metodou je chemický peeling. Po chemickém peelingu reaguje pokožka podrážděním a následným olupováním kožních buněk (exfoliací). Po jejich odstranění se objeví nová a rovnoměrně pigmentovaná pleť. 
     
  • Ošetření laserem
    Další metodou je ošetření laserem, které má podobné účinky jako chemický peeling, ale umožňuje pigmentovaná místa eliminovat přesněji. Tyto zákroky se doporučuje provádět v zimních měsících. 
     
  • Kosmetické ošetření s aktivními látkami 
    Novinka na trhu je kosmetické ošetření V BIANCO, kterou můžete podstoupit kdykoliv během roku. Jeho největší předností je, že pigmentové melaninové skvrny nezatlačí do hloubky, ale opravdu navždy je zlikviduje. Je to unikátní systém, který díky obsaženým aktivním látkám podporuje efektivní a rychlou obnovu pleti, zamezuje tvoření nových pigmentových skvrn a urychlí proces obnovy buněk, tedy má také Antiaging efekt. Unikátnost systému od firmy Almaf Beauty spočívá ve využití jak inovativních, tak i standardních látek v synergickém působení. Kyseliny, minerály a peptidy vhodně spojeny s výjimečnou metodikou jsou vhodné pro každý kožní fototyp. 

 

Kosmetické ošetření V Bianco

Kosmetická služba V Bianco se aplikuje ve zdravotních klinikách, nebo v kosmetických salonech, které jsou na tuto službu profesionálně proškoleny. Časově je tato služba velmi nenáročná a již za 60minut klientka odchází domů. Po ošetření vidím u někoho lehké začervenání, ale jelikož se může aplikovat lehký make-up, klientka může ihned potom na obchodní schůzku. Po 4 týdnech se V Bianco opakuje podle rozsahu pigmentace od 1 do 5 sezení. Kosmetický zákrok V Bianco sice nepatří mezi relaxační ošetření, ale není se čeho obávat a výsledky za to opravdu stojí! Jako po každém podobném ošetření se klientka na pár dní vyhne slunečnímu i solárnímu záření, vrcholovému sportu a plavání.

No není to skvělé řešení? Omlazení pleti a současně vyřešení problému s nežádoucí pigmentací? Na Vitiligo (bílá místa, porucha pigmentace) a pihy nemá ošetření vliv. Takže o své krásné pihy se bát nemusíte!

Pigmentovým skvrnám je třeba věnovat pozornost a i kdyby vás netrápily z estetického hlediska, někdy se může jednat o závažnější onemocnění. Pokud skvrny náhle změní svůj tvar či  barvu nebo začnou krvácet, pak je důležité vyhledat lékaře. A pak prevence! Kvalitní domácí péče je základ. Nepřehánět pobyt na sluníčku ani v soláriu a používat ochranné UV produkty. Mnohdy stačí i klobouk, ale platí, že s věkem je plet náchylnější, méně hydratovaná, méně chráněná. Tak na to mysleme ještě před tím, než to budeme muset řešit u lékaře nebo v kosmetických salonech.

Obrázek: V Bianco kosmetické ošetření
Zdroj: V Bianco

Reklama

Podobné články

Obrázek: 48688aad2ced9a54b4b253d99ca92e2e5363456c
Obrázek: 2a05894eb25889f28892d5096c572aa26bdbd153
Obrázek: 862ef14894df5d27c5298f89876b584609e4b926
Obrázek: 9259d52ba4cb4742a722960595776ddafc4e700a
Obrázek: 86cbbcd37843a386fdf015c6fe16b6ceb6152f3b