Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

Chcete udělat dětem radost a při společné tvorbě si užít spoustu zábavy? Vyzkoušejte jednoduchý recept na čokoládová lízatka, která sklidí velký úspěch.

Obrázek: 0d569cac4a39795417d3f5c211d945d4ba91a2f7

Budete potřebovat: 

Na piškot:

-60g polohrubé mouky

-60g cukru krupice

-2 vejce

-2 lžíce oleje

Na krém:

-200ml mléka

-80g másla

-1 balení pudingu

-1 lžička cukru moučka

Na ozdobení:

-bílá a tmavá čokoláda

-potravinářské barvivo na obarvení bílé čokolády

-posypky dle vaší volby (kokos, perličky, barevné granulky, srdíčka a další různé ozdůbky)

Postup přípravy:

Z bílku ušlehejte sníh, přidejte cukr a šlehejte do úplného zhoustnutí. Do sněhu zašlehejte žloutky s olejem, nakonec opatrně vmíchat mouku. Těsto nalijte do vymazané moukou vysypané formy, vložte do předehřáte trouby a pečte 15 až 20 minut na 170°C.

V mléce uvařte puding s cukrem, pak ho odstavte a během chladnutí párkrát promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlého krému a opatrně do něj po malých dávkách přidávejte vychladlý puding.

V misce smíchejte krém s rozdrobeným piškotem a vytvořte hmotu, ze které půjdou udělat kuličky. Kuličky dejte ztuhnout do mrazáku. Mezi tím rozehřejte bílou a tmavou čokoládu, část bílé čokolády obarvěte potravinářským barvivem. Kuličky napíchněte na pevnou špejli, namočte do čokolády a následně dozdobte cukrovinkama a nechte ztuhnout.

Tip: Napíchejte špejle třeba do plastelíny, ať nemusíte každou zvlášť držet. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 309a5a9e6d595fac9acca1a09707034f5f48e821
Obrázek: 23866cadc1bc33704a02cd17e89a6404d61c345d
Obrázek: 2f36dff054e7c8e5052d5ea4fab9ea22cfdebeb6
Obrázek: db883dc6aded5e5f7e754bb3bc2840aa5d9fc395
Obrázek: bd688db51f67404488d0628429d5e5c1a2903fbc