Budete potřebovat:
Na piškot:
-60g polohrubé mouky
-60g cukru krupice
-2 vejce
-2 lžíce oleje
Na krém:
-200ml mléka
-80g másla
-1 balení pudingu
-1 lžička cukru moučka
Na ozdobení:
-bílá a tmavá čokoláda
-potravinářské barvivo na obarvení bílé čokolády
-posypky dle vaší volby (kokos, perličky, barevné granulky, srdíčka a další různé ozdůbky)
Postup přípravy:
Z bílku ušlehejte sníh, přidejte cukr a šlehejte do úplného zhoustnutí. Do sněhu zašlehejte žloutky s olejem, nakonec opatrně vmíchat mouku. Těsto nalijte do vymazané moukou vysypané formy, vložte do předehřáte trouby a pečte 15 až 20 minut na 170°C.
V mléce uvařte puding s cukrem, pak ho odstavte a během chladnutí párkrát promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlého krému a opatrně do něj po malých dávkách přidávejte vychladlý puding.
V misce smíchejte krém s rozdrobeným piškotem a vytvořte hmotu, ze které půjdou udělat kuličky. Kuličky dejte ztuhnout do mrazáku. Mezi tím rozehřejte bílou a tmavou čokoládu, část bílé čokolády obarvěte potravinářským barvivem. Kuličky napíchněte na pevnou špejli, namočte do čokolády a následně dozdobte cukrovinkama a nechte ztuhnout.
Tip: Napíchejte špejle třeba do plastelíny, ať nemusíte každou zvlášť držet.