Horká čokoláda s arašídovým máslem
Ingredience:
- 250 ml mléka - dle výběru
- 2 lžičky surového kakaového prášku
- 1 lžička javorového sirupu
- 1/2 lžíce arašídového másla
Postup:
1. Na střední teplotě zahřejeme mléko v hrnci.
2. Jakmile je mléko horké, přidáme arašídové máslo a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.
3. Přidáme zbývající ingredience a mícháme dokud se nespojí. Pokračujeme ve vaření po dobu jedné minuty.
4. Podáváme horké a případně dozdobíme kousky čokolády nebo něčím, co máme rádi.
Přečtěte si také: Čokoláda - jak poznat tu kvalitní a jaké jsou rozdíly?
Kokosová horká čokoláda
Ingredience:
- 250 ml neslazeného kokosového mléka
- 2 lžičky surového kakaového prášku
- 1 lžička kokosového cukru
- Skořice
Postup:
1. Mléko zahřejeme v hrnci na střední teplotu.
2. Jakmile je mléko horké, zašleháme zbývající ingredience dokud se důkladně nespojí. Pokračujeme ve vaření po dobu jedné minuty.
3. Ihned podáváme a dozdobíme skořicí.