Při výrobě domácích nanuků se fantazii meze nekladou. Použít na jejich výrobu zkrátka jakýkoliv druh ovoce (zahradní i tropické), ale přidat můžete i mléčné výrobky, jako je jogurt, tvaroh nebo třeba rostlinná mléka.
Základy výroby nanuků (s formou i bez formy)
Zde je několik věcí, které byste měli vědět, než se pustíte do výroby této mražené dobroty:
Vyberte si ingredience
Úžasná věc na nanucích je, že k jejich výrobě můžete použít prakticky jakoukoli ingredienci, kterou můžete následně zmrazit. Doporučuji začít s tekutinou, jako je džus, voda, jogurt nebo ovocné pyré jako základ. Poté stačí přidat do směsi ovoce, čokoládové kousky nebo vaše oblíbené posypky.
Vyberte formu
Máte speciální formu na nanuky , kterou jste koupili z obchodu? Skvělé!
Nemáte-li formu na nanuky, nevadí. Je snadné vyrobit nanuky i bez tradiční formy. Místo formy na nanuky lze použít formičky na led, malé jednorázové kelímky, kelímky od jogurtů nebo třeba formičky na muffiny. Jednoduše nalijte vzniklé směsi do vaší DIY formy, zakryjte alobalem a napíchněte dřevěnou tyčinku od nanuku skrz fólii do středu formy. Fólie pomůže tyči zůstat ve svislé poloze.
Jak udělat nanuky krémové?
Krémové nanuky můžete vyrobit pomocí ingrediencí na bázi mléka, jako je jogurt, smetana, smetanový sýr nebo pudink. Pokud držíte bezlaktózovou dietu, dobře funguje také mandlové, sójové nebo kokosové mléko.
Tip na krémový nanuk:
- Rozmixujte mascarpone, mandlové mléko, jahody, jogurt a trochu sladidla dle vlastního výběru.
Proč některé nanuky nemrznou?
Důvod, proč některé nanuky nemrznou, spočívá v malé potravinářské vědě. Příliš mnoho tuků (jako je mléko) nebo cukrů může zabránit správnému zmrazení nanuků. Naštěstí jsou naše recepty na nanuky otestované, takže pokud budete postupovat podle pokynů, budete mít pokaždé perfektní výsledek.