Gleid
Gleidshop
Studio Helena
Eshop Gleid

Co si dát ke kávě, když jste se rozhodli nejíst sladké?

Rozhodli jste se omezit sladkosti, ale... nějaký ten zákusek by vám přece jen udělal radost? Přece to neporušíte, když už jste týden nevzali do úst ani sušenku...

pixabay.com

 

 Nemyslím, že je třeba si odpírat, nakonec si totiž stejně tu sušenku vezmeme, pokud si to nevyjasníme v hlavě. Existuje spousta dobrot, na kterých si pochutnáme úplně stejně, a nemusí být plné nezdravých cukrů. Toto je můj tip k odpolední kávě.

 

Kakaová roláda s tvarohem

5 vaječných bílků

2 lžíce kakaa

1 polévková lžíce kypřícího prášku bez fosfátů

1 lžíce xylitolu (březový cukr s nízkým glykemickým indexem)

 

Bílky ušleháme a smícháme s xylitolem, kakaem, rozložíme na plech na pečící papír. Pečeme na 170° asi 15 minut, až je korpus upečený.

Při pečení korpusu si v míse rozmícháme 500g polotučného tvarohu s dvěma lžícemi xylitolu.

Tvaroh namažeme na upečený korpus a můžeme přidat na kolečka nakrájený banán nebo lesní ovoce. Srolujeme a dáme na 15 minut chladit do lednice.

Z tohoto množství nakrájíme asi 12 plátků. 

 

V jedné porci je jen 5g sacharidů a 2 g tuků, ale 8g bílkovin!

Dobrou chuť!

foto-redaktor

Mgr. Jana Korejtková

výživový poradce

Jana je lektorkou zumby, spinningu, alpiningu, aerobiku, Port de bras... zkrátka všeho, co se dá v tělocvičně provozovat s davem lidí při hudbě.
K tomu všemu se už více než deset let věnuje výživovému poradenství.
K němu se dostala díky otázkám, které jí klienti kladli po skončení cvičebních lekcí. Proto začala studovat a získala certifikát od firmy Nutris. Pracuje na sobě dál a učí se s každým novým klientem.
V jejích příspěvcích najdete nejen návody a doporučení pro redukci hmotnosti, ale také recepty na chutná zdravá jídla a inspiraci k formování postavy.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

← zpět
Podobné články
Podzim se blíží a opět sklízíme dýně různých barev a tvarů. Vyzkoušejte polévku z dýně Hakkaido.
20.9.2016

Už vám dochází inspirace a nevíte, co vařit dobrého? Iva Georgievová připravila sérii adventních receptů podle praktické ayurvédy, které nejen dobře chutnají, ale jsou i prospěšné pro naše tělo.

18.12.2018

Můj švagr je vegetariánem už 11 let, a když jsem se ho zeptala, jestli mu maso někdy chybí, řekl, že vůbec, jen jednu věc by prý si ještě někdy rád dal - pořádné kolečko tlačenky s octem a cibulí. Býložravci drží při sobě, takže jsem to musela hned zkusit. Byla to pro mě výzva a soudě podle jeho výrazu, se povedla. Dnešní recept je tedy pro ty, kteří maso už jíst nechtějí, ale s nostalgií si přece jen někdy na nějakou mňamku z mládí vzpomenou.

31.10.2018
Tento recept je pro ty, kteří, stejně jako já, nedokázali zařadit jáhly do svého běžného jídelníčku. Občas je v nějakém afektu koupím a občas i třikrát a pak mám doma jáhlové nadělení. Takže co s vámi, holky jedny? Dezert či snídani!
27.10.2017