Gleid
Gleidshop
Sexy vlny difuzérem?
It's never too late

Melounové menu aneb 4 chody z červeného melounu

Červený meloun je skvělý na zchlazení, nemusíte ho ale konzumovat pouze "za syrova", zkuse z něj připravit tyhle 4 dobrůtky.
pixabay.com

 

Melounová limonáda

Budete potřebovat:

4 hrnky na kostičky nakrájeného (vypeckovaného) melounu

1/4 hrnku třtinového cukru

1,5l vody (perlivé/neperlivé dle libosti)

pár lupínků máty

 

Příprava:

Meloun s cukrem vhoďte do mixéru a do hladka rozmixujte. Vzniklou směs nalejte do džbánku, přidejte studenou vodu, mátu a váš osvěžující drink je na světě.

 

 

Capresse

Budete potřebovat:

meloun

mozzarellu

čerstvou bazalku

olivový olej

balzamikový krém

 

Příprava:

Meloun nakrájíme na tenké plátky (lze ho vykrájet kulatou formičkou), na podobné plátky nakrájíme i mozzarellu. Poté střídavě nanášíme na talíř (meloun, mozzarella, meloun...).

Na závěr přidáme bazalku, lehce pokapeme olivovým olejem i balzamikem. 

Tento recept můžete vyzkoušet i e žlutým melounem.

 

 

Kuřecí kari s melounem

Budete potřebovat:

4 kuřecí prsa

řepkový/slunečnicový olej

3 stroužky česneku

1 pol. lžíce nastrouhaného zázvoru (může být i sušený)

1 pol. lžíce sojové omáčky

4 pol. lžíce majonézy (nejlépe sojové)

1/2 čajové lžičky kari

podle chuti nakládané okurky (2-3)

6 velkých plátků melounu (bez pecek)

sůl

petrželová nať

 

Příprava:

Dáme si marinovat kuřecí prsa - nejlépe do uzavíratelné misky - společně s olejem, rozdrceným česnekem, zázvorem a sojovou omáčkou. Necháme v lednici odpočívat 2h.

Poté kuře lehce osolíme a dáme na gril nebo osmažíme. Vedle si smícháme majonézu, kari a nadrobno nakrájenou okurku. Meloun nakrájíme na větší kousky.

Teď už si můžete vyhrát se servírováním - meloun, pokrájené kousky kuřecích prsou zakápnuté omáčkou, přidejte petrželku a můžete se do toho pustit. 

 

 

Tvarohovo - melounový koláč

Budete potřebovat:

Na korpus - 100g másla, 50g mletých mandlí, 350g máslových sušenek

Na náplň - 250g tučného tvarohu, 250g zakysané smetany, 140g moučkového cukru, 250ml smetany ke šlehání (nejlépe 31 a více %), želatinový ztužovač, 100 ml melounové šťávy

Na ozdobu - meloun (bez pecek), agar nebo dortová želatina

 

Příprava:

Máslové sušenky dejte do uzavíratelného sáčku a válečkem nebo paličkou je rozdrťte na malé kousky, poté vysypte do misky a smíchejte s rozpuštěným máslem a mandlemi. Rozevírací dortovou formu (průměr 24cm) vyložte pečicím papírem, naplňte směsí a pečlivě umačkejte. Můžete použít dno skleničky, tím se to dělá nejlépe. Přikryjte korpus potravinovou fólií a dejte ztuhnout do lednice. Mezitím si připravte náplň - smetanu, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do hladkého krému, přidáme želatinu, kterou jsme si připravili ne z vody, ale melounové šťávy.

Touto náplní potřeme korpus a nechám znovu ztuhnout v lednici. 

Připravíme si dortovou želatinu podle návodu, nakrájíme si meloun na tenké plátky nebo vykrájíme malé kuličky (vypeckujeme). 

Nakonec meloun poklademe na koláč a zalijeme želatinou. Necháme v lednici nejlépe přes noc a ráno se můžete těšit na sladkou dobrůtku.

foto-redaktor

Magazín Gleid

team redaktorů

Tým redaktorů a bloggerů z našeho magazínu, kteří si přejí psát v anonymitě :)

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
Současnou hlavní potravinou na stáncích je artyčok, jehož nafialovělý květ oslní nejedno oko. Tak trochu zapomenutý druh zeleniny se díky stále populárnějším farmářským trhům pomalu vrací i na český trh. V Itálii je artyčok naopak dlouhodobě surovinou číslo jedna v tomto období. A jak na něj? Římané to ví nejlépe, proto jsem si pro vás připravila recept Carciofi alla romana!
16.3.2018

Ne, nevrátila jsem se k masu a tohle není adorace Paprikáše. Tohle je super zdravý salám, který je naprosto perfektní do salátu, na poctivý chléb i jednohubky či obložené mísy.

17.1.2018

V ledu je skvělé dát si tzv. "Den tekutin" a ulevit tak svému tělu, pročisti ho a nechat chvilku odpočinout. Jak na to podle praktické ayurvédy radí naše redaktorka Iva Georgievová. 

22.1.2019

Venku je stále ještě pořádná zima a sluníčka není mnoho. V dnešním článku vám proto představím recepty plné železa a suroviny, které v tomto období tělo podpoří. 

 

12.2.2019
Vyhledávání
Překvapení pro vás
O nás
Otestovali jsme pro vás
Najdete nás na Facebooku