Gleid
Gleidshop

Gleid
Shop

Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

Chcete udělat dětem radost a při společné tvorbě si užít spoustu zábavy? Vyzkoušejte jednoduchý recept na čokoládová lízatka, která sklidí velký úspěch.

 

Budete potřebovat: 

Na piškot:

-60g polohrubé mouky

-60g cukru krupice

-2 vejce

-2 lžíce oleje

 

Na krém:

-200ml mléka

-80g másla

-1 balení pudingu

-1 lžička cukru moučka

 

Na ozdobení:

-bílá a tmavá čokoláda

-potravinářské barvivo na obarvení bílé čokolády

-posypky dle vaší volby (kokos, perličky, barevné granulky, srdíčka a další různé ozdůbky)

 

Postup přípravy:

Z bílku ušlehejte sníh, přidejte cukr a šlehejte do úplného zhoustnutí. Do sněhu zašlehejte žloutky s olejem, nakonec opatrně vmíchat mouku. Těsto nalijte do vymazané moukou vysypané formy, vložte do předehřáte trouby a pečte 15 až 20 minut na 170°C.

V mléce uvařte puding s cukrem, pak ho odstavte a během chladnutí párkrát promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlého krému a opatrně do něj po malých dávkách přidávejte vychladlý puding.

V misce smíchejte krém s rozdrobeným piškotem a vytvořte hmotu, ze které půjdou udělat kuličky. Kuličky dejte ztuhnout do mrazáku. Mezi tím rozehřejte bílou a tmavou čokoládu, část bílé čokolády obarvěte potravinářským barvivem. Kuličky napíchněte na pevnou špejli, namočte do čokolády a následně dozdobte cukrovinkama a nechte ztuhnout.

 

Tip: Napíchejte špejle třeba do plastelíny, ať nemusíte každou zvlášť držet. 

 

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka
Profil
Sdílejte na Facebooku
Diskuze

Pro přidávání kometářů do diskuzí se prosím přihlašte.

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se.

Podobné články
img-článek

Jáhlová srdíčka

27.10.2017 Celý článek
img-článek

Mrkvový dort má v Americe i svůj národní den. Ochutnejte i vy!

20.5.2016 Celý článek
img-článek

Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

12.5.2016 Celý článek
img-článek

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

5.5.2016 Celý článek