4 tipy na skvělé akce, kam vyrazit o víkendu

Jaro se nám pomalu blíží, tak neseďte doma a vyražte se někam podívat a něco zajímavého prožít. I když to zatím na žádné velké grilování a venkovní festival nevypadá, neznamená to, že si poslední dny zimy nemůžeme užít na zajímavých akcích.

Obrázek: c3eee942e66a8f6a4e1b21112ae65f66b8905bd9
Zdroj: pixabay.com

V dnešním článku jsem pro vás vybrala tipy na cestovatelské akce a zahájení jara - čím jiným než velikonočními trhy. První polovina března je jich totiž plná a byla by veliká škoda o ně přijít. Pojďme se správně naladit na teplé a slunečné dny. Alespoň na chvíli se přeneseme na jiná místa světa a odkloníme se od reality všedních mrazivých dní. Velikonoce nám pak svými barevnými kraslicemi rozveselí i ty poslední mrazíky.

Pražský festival Kolem světa

Hned první, co bychom si určitě neměli nechat ujít, je cestovatelský festival Kolem světa, který letos bude opět vévodit Praze 10.-11. března. Jedná se o největší cestovatelský svátek, který nám umožní objet v podstatě celý svět během dvou dnů. Na programu bude kolem 50 cestovatelů a dobrodruhů v areálu PVA EXPO Praha. Součástí bude také 6 hal plných novinek o nezávislém cestování. Co je přidanou hodnotou? Ve stejném termínu bude PVA EXPO Praha nabité veletrhy FOR CARAVAN, FOR BOAT a FOR TRAVEL. V takovém případě si na své přijdou i milovníci karavanů a lodí. FOR TRAVEL vám poskytne informace o cestovních kancelářích, nechcete-li letos vyrazit do světa na vlastní pěst.

Velikonoční trhy po celé České republice

Zajímavé informace a poutavé vyprávění o různých zemích světa nás sice krásně naladí na letošní léto, ale nesmíme opomenout, že první nás čeká nadcházející jaro, které už klepe na dveře. A co by mohlo být lepšího než oslava Velikonoc. Tradiční svátky otevírají období jara a vypuknou už 17. března skoro v každém koutě naší republiky. 

Nebaví vás jenom chodit po trzích a prohlížet si ručně malované kraslice a tradiční řemesla? Chcete si sami něco vyzkoušet nebo vytvořit? Navštivte Velikonoční jarmark řemesel a dovedností na hradě Litoměřice v sobotu 17. března. Pro menší návštěvníky bude přístupný kolotoč poháněný na ruční pohon a dílna pískových obrázků. Pro dospělé zase možnost zakoupit burgundská vína z hradních sklepů.

Výstava ručně malovaných kraslic a dekorací

Celý víkend 17.-18. března bude probíhat tradiční výstava ručně malovaných kraslic a dekorací v prostorách Milé kavárny ve Vejprtech na nám. T.G. Masaryka. Sestry Vladimíra a Marie, pořadatelky výstavy, vám budou celou dobu k dispozici a můžete je vidět přímo v akci. Uvidíte různé techniky, dekorační a užitkové předměty z pedigu a také originální šperky a keramiku. Výstava je příjemným oddechem nad šálkem čaje a domácími koláči.

Tour Svatého Patrika

Den Sv. Patrika už dávno překročil hranice Irska a slaví se po celém světě. V sobotu 17. března ho můžete oslavit i vy. Nemusíte ani sedat na letadlo a přeletět kvůli tomu celé moře, stačí vytáhnout paty z domova a navštívit jeden ze 400 podniků v celé republice, který se zúčastní akce Tour Sv. Patrika. Máte-li rádi zelenou barvu, je tato akce pro vás stvořená. Zelená, kam se podíváte. Zelené pivo, irská hudba, nesmí chybět irská whisky a bujaré veselí.

Ať už pojedete kamkoliv, užijte si to.

Reklama

Podobné články

Obrázek: jak změnit práci
Obrázek: 6a1456f8d9edb855fbd6b03dd73cc55753bfa229
Obrázek: 853c00234ccfa85019af4d6c2ec0964020c69fe4
Obrázek: 8967a81af87bffbaa6c8976cec0f1d68596b4f8b
Obrázek: 17780d0ebe57552efb11cd5e1ae7b3d83e109e22