Gleid
Gleidshop
Sexy vlny difuzérem?

Kde se rodí dobré vztahy? Nad plnými talíři!

Už od nepaměti se všechny důležité věci řešily u jídelního stolu. Dnes jsme na to možná trochu zapomněli. Společné stolování v kombinaci s metodou Feng-Shui vnese do života soulad, stabilitu a zlepší mezilidské vztahy i v dnešní uspěchané době. Vyzkoušejte a výsledek uvidíte sami.
pixabay.com

Dnes najdeme domů se samostatnou jídelnou už jen velmi málo. Ale ať už máme ve svém obydlí vyčleněný jen malý jídelní koutek nebo prostornou místnost, v žádném případě bychom neměli podceňovat její důležitost. Jídelna je totiž místo, které utváří harmonii, stabilitu, komunikaci a vztahy uvnitř celé rodiny.

 

SPRÁVNÝ STŮL JE ZÁKLAD

U dobře zvoleného jídelního stolu se bude nejen rodina, ale i naši kamarádi a známí cítit dobře a budeme se u něj všichni rádi společně setkávat. Ideální jídelní stůl je kulatý, protože perfektně upevňuje rodinné vztahy a nemá ani ostré hrany, které podle Feng - Shui mají negativní účinek. Neměl by být, také moc velký, aby jednotliví členové rodiny k sobě neměli příliš daleko. 

 

KAM S NÍM?

Ať už bude mít stůl jakýkoliv tvar či velikost, měl by být dobře přístupný pro všechny strávníky, kteří se u něj schází. Pro celkovou pohodu a harmonii u stolu určitě není dobré, překonávat s talíři překážkovou dráhu v podobě nábytku či nejrůznějších předmětů. Jeho pozice by také neměla být v žádném případě přímo proti vchodovým dveřím. Toto nevhodné umístění působí totiž při jídle rušivě. Pokud nám naše prostorové možnosti jiné místo neumožňují, je dobré stůl a dveře oddělit alespoň květináčem s rostlinou nebo nějakým příborníkem. Stále ale platí pravidlo, že vchodové dveře by se měly nacházet v našem zorném poli.

 

STOLEČKU, PROSTŘI SE

Není žádným tajemstvím, že krásně prostřený stůl udělá dobrý dojem, ale také si u něj jídlo daleko lépe vychutnáme. Proto bychom také prostírání měli věnovat určitý čas, vždyť nažehlený ubrus, dekorace a naleštěné skleničky nemusí být jen symbolem Vánoc či rodinných oslav. Podle Feng – Shui by na jídelním stole neměla chybět ani mísa s čerstvým ovocem nebo váza s květinami. Květina však nesmí být ani příliš vysoká, ani příliš aromatická, aby nerušila pohodu u stolu.

 

A CO BARVY?

Měly by být příjemné a nevtíravé, povzbuzovat chuť k jídlu a vzájemnou komunikaci. Sáhnout tedy můžeme po živějších odstínech jako je žlutá, béžová, růžová, zelená nebo modrá. Je ovšem dobré, zvolit tyto barvy v jemnějších tónech.

 

foto-redaktor

MUDr. Gabriela Počtová

tradiční čísnká medicína
Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
Dovíte se zde, jaké látky můžete nalézt v běžně prodávaných kosmetických prostředcích a jak dešifrovat údaje na jejich obalech.
7.8.2017

Kostra drží naše tělo pohromadě a tím zajišťuje jeho správnou funkčnost, a to včetně orgánů!

30.4.2016
Svízel Přítula - je dávno zapomenutá bylina. Co umí, kde ji najdeme a jak nám může pomoci?
30.5.2018

K tomu, aby člověk zhubl, nepotřebuje pohyb. K tomu, aby člověk zhubl, nepotřebuje ani jíst zdravě. Tyhle dvě věty zní dohromady skoro tak nezdravě, jako kýbl smažených koblížků. Jenže přesně o tom to je. Honba za pekáčem buchet a mezerou mezi stehny nás žene stále o pěkných pár kroků zpět k našemu vysněnému cíli. Tak už dost. Než se vydáte na další hodinu HEATu, která Vás děsně nebaví („Jenže na těch internetech psali, že tak člověk nejvíc spaluje...“, ty tuky, já vím...), tak si chvíli sedněte a čtěte :)

19.9.2018