Rybí polévka
Určitě máte vlastní recept na rybí polévku. Každý má trochu jinou recepturu, jiné koření. Někdo má polévku dokonale jemnou, v jiných rodinách nechávají zeleninu vcelku. Avšak chuť ryby a zeleniny zde dominuje.
Jaké víno k rybí polévce? Zkuste moravské ZD Němčičky Chardonnay Kabinet/Zemské 2016. Doladí chuťový zážitek na maximum.
Náš tip: připravte krutonky do polévky na másle, nikoli na oleji.
Kapr a bramborový salát
Smažíte doma kapra v trojobalu nebo ho necháváte pouze okořeněného kmínem a solí? Také bramborový salát se v jednotlivých rodinách liší.
V případě výběru vína k salátu a kaprovi se držte těchto pravidel:
● dobrou volbou bude svěží bílé víno
● vybírejte víno s plnější chutí
● můžeme doporučit - Fabig Ryzlink Vlašský Kabinet/Zemské 2015
Náš tip: párujete-li víno ke kaprovi na černo, zvolte červené. Petr Skoupil Modrý Portugal KERAMIKA Pozdní sběr 2015. Víno otevřete asi dvě hodinky před večeří, aby se rozvinula chuť i jeho vůně.
Houbový kuba nebo svíčková na smetaně
Během vánočních svátků si dopřáváme různá jídla. Tradičně se v některých rodinách peče husa nebo kachna, jinde si dopřávají českou klasiku jako je svíčková na smetaně.
Poctivou českou svíčkovou omáčku dochucujeme kořenovou zeleninou, kořením a brusinkami. Skvěle se k ní hodí víno zrající v dubovém sudu Johann W Třebívlice White Cuvée Kabinet/Zemské 2014. K houbovému kubovi je nejlepší pivo, zkuste třeba maličko netradiční HobGoblin Wychwood Pivo.
Užijte si Vánoce v pohodě se svou rodinou a nedělejte si starosti, pokud něco nestíháte. Všechna vína můžete objednat na stránkách Alkohol.cz. Můžete si je vyzvednout v pražské kamenné prodejně na Praze 7, kde se vám budou ochotně věnovat zkušení prodejci. Poradí vám jak s výběrem vín, tak i s destiláty.