Gleid
Gleidshop
Šperky
Eshop Gleid

Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Lucie Doležalová

 

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

 

Co budete potřebovat:

500g švestek

třtinový cukr na posypání

 

Na drobenku:

50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)

třtinový cukr

hrubá mouka 

skořice

 

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Podobné články
Chcete udělat dětem radost a při společné tvorbě si užít spoustu zábavy? Vyzkoušejte jednoduchý recept na čokoládová lízatka, která sklidí velký úspěch.
24.6.2016
Znáte to - koupili jste si avokádo, ale teď najednou nevíte, kdy je ta správná doba na to ho sníst. Máme několik tipů!
8.5.2018
Tento recept je pro ty, kteří, stejně jako já, nedokázali zařadit jáhly do svého běžného jídelníčku. Občas je v nějakém afektu koupím a občas i třikrát a pak mám doma jáhlové nadělení. Takže co s vámi, holky jedny? Dezert či snídani!
27.10.2017
Prázdniny už se nám přehouply do druhé půlky, já vám na toto období, tedy na srpen, přináším inspiraci na pokrmy podle Ayurvedy. Dobrou chuť vám všem.
5.8.2017
Vyhledávání
Překvapení pro vás
O nás
Otestovali jsme pro vás
Najdete nás na Facebooku