Gleid
Gleidshop
Šperky
Alcina style

Broskvová bublanina

Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.
Alena Hilšerová

 

 Když zavřete oči, co si představíte, když se řekne léto? Pro každého je to něco úplně jiného. Letní tábory pro děti a trochu volna pro jejich rodiče. Kempy, sjíždění řeky a vaječný likér. Vůně špekáčků a zpěv u ohně. Orosený půllitr po cyklovýletě. Aperol na zahrádce restaurace. Dlouhé letní večery a grilování na zahradě s přáteli. Túry. Válení se u vody. Šumění moře a hledání mušlí v jemném a prohřátém písku. Hudební festivaly. Muzika, podmanivé tóny, které nemůžeme dostat z hlavy. Trávení volných dnů u prarodičů nebo rodičů na venkově a moučníky plné ovoce. Na zahradě mých rodičů najdete i motýlí keř. Jeho podmanivá vůně láká spoustu motýlů ze širokého okolí. Podobně jako v jedné animované pohádce o kravičce Connie, kterou měla ráda moje dcera, když byla ještě malá.

Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.

 

Co budete na broskvovou bublaninu potřebovat?

150 g hladké pšeničné mouky smícháme s 50 g ovesných vloček, špetkou soli, polovinou prášku do pečiva a 50 g cukru. Do mixéru nalijeme 175 ml vody a přidáme 20 g ovesných vloček. Necháme 10 minut namočit. Rozmixujeme do ovesného nemléka. Mixujeme s 50 ml rostlinného oleje a 1 lžící jablečného oleje. Smícháme moučnou směs s nemléčnou. Řádně promícháme v kompaktní směs bez hrudek. Vmícháme 200 g nakrájených broskví. Vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě při 200 stupních. Jestli je bublanina dost upečená zjistíme špejlí. Pokud je špejle suchá, je moučník upečený.

Nakonec rozvaříme 200 g broskví a pokryjeme jimi povrch našeho zákusku.

Pokud sí hlídáte váhu. Mám pro vás informace o makroživinách. Celý moučník má 1444 Kcal, 30 g bílkovin, 199 g cukru a 57 g tuků.

 

Užijte si tuhle sladkou dobrotu.

foto-redaktor

Alena Hilšerová

vaříme s láskou

Alena je maminka puberťačky na plný úvazek. Ve svém volném čase obouvá barefootové boty, medituje během, pozdravem slunce nebo jógou.
V kuchyni se pohybuje s ladností baletky a s vášní pro veganské vaření. Nepřestává jí fascinovat možnost vymyslet jídlo čistě na rostlinné bázi a připravit ho s láskou pro své blízké.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

← zpět
Podobné články

V ledu je skvělé dát si tzv. "Den tekutin" a ulevit tak svému tělu, pročisti ho a nechat chvilku odpočinout. Jak na to podle praktické ayurvédy radí naše redaktorka Iva Georgievová. 

22.1.2019
Červený meloun je skvělý na zchlazení, nemusíte ho ale konzumovat pouze "za syrova", zkuse z něj připravit tyhle 4 dobrůtky.
27.6.2018

Jistě to každý znáte - jedete na hory a není čas na pořádné stravování, stánky překupují rychlojídly jako párky v rohlíku a smaženým sýrem v housce. To zrovna vyčerpanému tělu po lyžovačce nesvědčí. Přináším vám pár rad, jak se jim vyhnout a jak nabrat znovu sílu na sport.

6.3.2019
Další dávka receptů, tentokrát na měsíc březen, od Ivy Georgievové.
6.3.2018