Gleid
Gleidshop
Pondělní radost II.
Eshop Gleid

Broskvová bublanina

Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.
Alena Hilšerová

 

 Když zavřete oči, co si představíte, když se řekne léto? Pro každého je to něco úplně jiného. Letní tábory pro děti a trochu volna pro jejich rodiče. Kempy, sjíždění řeky a vaječný likér. Vůně špekáčků a zpěv u ohně. Orosený půllitr po cyklovýletě. Aperol na zahrádce restaurace. Dlouhé letní večery a grilování na zahradě s přáteli. Túry. Válení se u vody. Šumění moře a hledání mušlí v jemném a prohřátém písku. Hudební festivaly. Muzika, podmanivé tóny, které nemůžeme dostat z hlavy. Trávení volných dnů u prarodičů nebo rodičů na venkově a moučníky plné ovoce. Na zahradě mých rodičů najdete i motýlí keř. Jeho podmanivá vůně láká spoustu motýlů ze širokého okolí. Podobně jako v jedné animované pohádce o kravičce Connie, kterou měla ráda moje dcera, když byla ještě malá.

Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.

 

Co budete na broskvovou bublaninu potřebovat?

150 g hladké pšeničné mouky smícháme s 50 g ovesných vloček, špetkou soli, polovinou prášku do pečiva a 50 g cukru. Do mixéru nalijeme 175 ml vody a přidáme 20 g ovesných vloček. Necháme 10 minut namočit. Rozmixujeme do ovesného nemléka. Mixujeme s 50 ml rostlinného oleje a 1 lžící jablečného oleje. Smícháme moučnou směs s nemléčnou. Řádně promícháme v kompaktní směs bez hrudek. Vmícháme 200 g nakrájených broskví. Vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě při 200 stupních. Jestli je bublanina dost upečená zjistíme špejlí. Pokud je špejle suchá, je moučník upečený.

Nakonec rozvaříme 200 g broskví a pokryjeme jimi povrch našeho zákusku.

Pokud sí hlídáte váhu. Mám pro vás informace o makroživinách. Celý moučník má 1444 Kcal, 30 g bílkovin, 199 g cukru a 57 g tuků.

 

Užijte si tuhle sladkou dobrotu.

foto-redaktor

Alena Hilšerová

vaříme s láskou

Alena je maminka puberťačky na plný úvazek. Ve svém volném čase obouvá barefootové boty, medituje během, pozdravem slunce nebo jógou.
V kuchyni se pohybuje s ladností baletky a s vášní pro veganské vaření. Nepřestává jí fascinovat možnost vymyslet jídlo čistě na rostlinné bázi a připravit ho s láskou pro své blízké.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

← zpět
Podobné články

Díky manželovu studiu jsem se mohla vypravit na třítýdenní dobrodružnou výpravu do Norska. Spaní v autě a na horských záchranných chatách, neskutečné výhledy, hromady sněhu, překrásné fjordy, sněžnice, polární lišky a sobi, plavba lodí, kilometry ve vlacích, výborná jídla i hlad na výpravách. Co všechno jsme na severu mohli vidět, a především ochutnat vám teď budu vyprávět ve třech příbězích, podle míst, která jsem navštívila.

6.6.2019

Ve středu 6. března začalo jarní postní období, které bude trvat až do soboty před Velikonocemi do tzv. Bílé soboty. V tento čas se hodí ulevit svému trávicímu traktu a uvařit si tyto odlehčené dobroty.

19.3.2019
Prázdniny už se nám přehouply do druhé půlky, já vám na toto období, tedy na srpen, přináším inspiraci na pokrmy podle Ayurvedy. Dobrou chuť vám všem.
5.8.2017

Kdo by nemiloval jablečný závin? Když je tam tolik ovoce a skoro žádné těsto. Člověk by si řekl, že je to vlastně dietní zákusek. Vůně rozpečených jablek, skořice, ořechů a rozinek se dá skoro přirovnat k božské maně.

31.1.2019
Vyhledávání
Překvapení pro vás
O nás
Otestovali jsme pro vás
Najdete nás na Facebooku
Najdete nás na Instagramu
Instagram