Slaďoučký, voňavý a uspokojující - čokoládový dort!

Naprosto dokonalý dort bez cukru a lepku? Jednoduchost sama, ale ten efekt... nepopsatelný.

Obrázek: c4712653701587a57918cbc3eca7216ac3ca1dff
Zdroj: Lucie Sedláčková

Ingredience:

  • mandlová mouka 2-3 hrnky
  • 3-4 zralé banány
  • kakao - 1 hrnek
  • tabulka hořké čokolády → rozpustit v horké vodní lázni
  • lžička sody na pečení
  • kakao na poprášení

Poměr záleží na velikosti vaší pečící formy, ale finální podoba těsta je polotuhá, blížící se ke konzistenci lité buchty. Čím více čokolády přimícháte, tím spirituálnější zážitek budete mít, věřte mi. Nicméně pro někoho tento dort není dostatečně sladký. V takovém případě rozmixujte s banány několik zralých datlí a máte o sladkost života postaráno.

Banány rozmixujte s trochou vody a přidejte mouku, případně přidejte ony zralé datle. Míchejte, míchejte, míchejte. Přidejte kakao a lžičku sody či pečícího prášku a pokračujte v usilovném míchání. Rozpusťte čokoládu v horké lázni a přidejte ke směsi, která získává krásně tmavě hnědou barvu. 

Formu vyložte pečícím papírem a vlijte nebesky vonící těsto, které se promění v nebesky vonící dort během necelé hodiny při 170 stupních. Stav kontrolujte špejlí, ale pamatuje, že případná vlhkost nevadí, o to bude dort šťavnatější. 

Dort nechte vychladnout, pokud možno přes noc. Vršek poprašte kakaem či kokosem. Anebo obojím, žijeme jenom jednou.

Ano, vím, mandlová mouka je pěkně drahá ALE výživová + chuťová hodnota stojí za to!

Tak směle do toho.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 293b7dd33d7cc4aa1af2fcdf18529f003df2e8bd
Obrázek: vafle ve vaflovači, v troubě i na pánvičce
Obrázek: recept na mrkvovou polévku se zázvorem
Obrázek: 7a45b8e6cf4a5f913b58f94dd25455fa4a302978
Obrázek: 7ba19e36e9e0205fb86bf4ee065ff9061ba115b9