Jahodový sirup, který si zachová vitaminy!

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

Obrázek: 7f9dc7486d9c05aa178a65f827bb98f22d2cae46
Zdroj: pixabay.com

Jahodový voňavý sirup

  • 1kg jahod
  • 900g krupicového cukru
  • 10g kyseliny citronové

Jahody omyji a ve vrstvách posypu cukrem (cukrem končím)

V ledničce nechám 3 až 4 dny stát.

Šťávu scedím. K jahodám přidám 100ml vody a mírným tlakem prolisuji. Obě šťávy sliji, jahody promačkám přes cedník.

Šťávu zahřeji k mírnému varu, přidám kyselinu citronovou a 2 minuty povařím.

Sirup mám v ledničce v uzavřené sklenici.

Můj tip:

Našim holkám chutná ve džbánku s mátou a citronem.

Reklama

Podobné články

Obrázek: Recept na horkou čokoládu
Obrázek: 724d03e24d31cce91c576a0d522040f251fed317
Obrázek: cc7eeb61b929712825f8707e285d7e90d100f80f
Obrázek: 1d4286c99ac191cf47bb7c6a6af99078c405f6db
Obrázek: 6f4a5cf6c929fb1a762c5bd3f32dd00f8a5ea465