Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Přišel podzim, venku se brzy stmívá, je sychravo a nejlepším způsobem, jak se v tyto dny zahřát, je teplá polévka. K podzimu dýně neodmyslitelně patří a není divu, že v supermarketech v tuto dobu najdeme nejrůznější druhy tykví.

Obrázek: dýňová polévka s kokosovým mlékem
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Dýně můžete použít do slaných i sladkých jídel v teplé i studené kuchyni. Hodí se pro přípravu nejen polévek, ale přidávat se mohou do nejrůznějších omáček, zeleninových pyré, salátů, džemů, lívanců, koláčků, ale i buchet. Jejich využití je opravdu různorodé a je jen na vás, jak si tuto zdravou zeleninu připravíte.

Dnešní inspirace bude s dýní hokkaido a s kokosovým mlékem. Recept je jednoduchý, rychlý a zvládne ho i úplný začátečník. Tato dýňová polévka je krémová, voňavá a plná chuti. Navíc je to zdravá polévka, která obsahuje hodně vlákniny, vitamínů a minerálů. Kokosové mléko dodává polévce jemnost a exotický nádech, zatímco kari koření ji okoření a zahřeje.

 

Recept na dýňovou polévku s kokosovým mlékem

Potřebujeme:

  • 1 střední dýni hokkaido
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci kari koření
  • 400 ml vody
  • 300 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř

 

Postup:
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibulku a následně přidáme dýni, kterou lehce orestujeme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do změknutí cca 15 minut. Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kari koření, kokosové mléko a znovu krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme pepřem a solí. Podáváme s praženými semínky.

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: bd5c822b455d8742dca406ca486246f1ffc7cc1b
Obrázek: 41e0ce997f4658b5c77a2b965f835c193ad5ebfc
Obrázek: 9e7342268402c71d4bf62654b2ee47dcd455a414
Obrázek: a655fc04894c88a552258a64ba84afd63ed68305
Obrázek: d9835cee581c5695189ef484b5fccc35a4d2957e